perjantai 8. elokuuta 2014

Appelsiini-Mustikkajuustokakku...



APPELSIINI-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU
Mustikka sesonki on käsillä..... tässä leipomani juustokakku.... kannattaa testata....

Tein tällä ohjeella 19cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja vuorasin sivut leivinpaperi suikaleilla ja sain ns. lisäreunat... kakku ei siis aivan mahdu siihen, mutta näin kakusta saa näyttävän paksun ja halkaisijaltaan sievän pienen :)

Pohja:
200g Domino Choco-keksejä
50g margariinia
 
Täyte:
2,5dl soseutettuja mustikoita (n.5dl kokonaisia)
2,5dl Flora Vanillaa, vaahdotettuna
360g appelsiinituorejuustoa (Pirkka)
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
8kpl liivatelehteä
2rkl vettä
 
Päälle:
1,5-2 purkkia Piltti vauvansosetta
3 liivatelehteä
 
Koristeeksi:
Kokonaisia mustikoita
 
Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon.
 Vuoraa irtopohjavuoan 19cm pohja ja reunat leivinpaperilla (reunoille suikale ja pohjan paperi vuoan "väliin".
Painele muruseon  vuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Soseuta mustikat.
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja tuorejuusto.
Liota liivatelehtiä runsaassa, haaleassa vedessä n. 5min.
Kiehauta 2rkl vettä kattilassa ja sulata liotetut ja valutetut liivatelehdet ja anna jäähtyä hetki.
Vatkaa/sekoita kerma-juustoseokseen soseutetut mustikat ja sen jälkeen liivateneste ohuena nauhana.
Kaada seos vuokaan ja laita kylmään 4h- esim. yön yli.
 
Laita päällisen liivatteet veteen ja liota noin 5min.
Kiehauta 1rkl vettä ja sulata liotetut ja valutetut liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita vauvansoseen joukkoon liivateneste ohuenanauhana.
Kaada tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja laita kakku vielä joksikin hetkeksi kylmään!
Koristele esim.kokonaisilla mustikoilla ja nauti :)
 
 
NAUTTIKAA HYVÄSSÄ SEURASSA, TAIKKA ITTEKSEEN RENTOUTUEN :)
 
 


 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti