Mun Marja-Marenkikakku |
Ohje:
Marenki:
4 valkuaista
2 3/4dl sokeria
3tl maissijauhoja
1tl valkoviinietikkaa
Täyte:
2dl vispikermaa
2dl turkkilaista jogurttia
3rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
noin 5dl tuoreita tai pakastemarjoja
Pinnalle:
Tomusokeria
(Valmistusaika: 30min+1h uunissa)
- Laita valkuaiset kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
- Siivilöi maissijauhot seokseen ja lisää viinietikka. Vatkaa hetki.
- Muotoile massasta leivinpaperin päälle pellille yksi halkaisijaltaan noin 18-20cm:n ja toinen noin 10cm:n marenkipohja. Muotoile pohjien keskelle lusikalla kuoppamainen syvennys täytettä varten.
- Paista pohjia 120-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jogurtti. Mausta sokereilla.
- Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Laita isompi pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle jogurtti-kermavaahtoa ja ripottele päälle marjoja. Paina toinen pohja päälle ja levitä loppu vaahto sekä marjat. Pöläytä päälle tomusokeria.
Pohjat uunissa.... |
Tää kakku vie kielen mennessään.... rakenne on suussa sulava....
Tällä kakulla juhlistimme Iskän/ Ukin kanssa 55v. syntymäpäiviä.
Tällä kakulla juhlistimme Iskän/ Ukin kanssa 55v. syntymäpäiviä.
Pelkäsin, että marenkia on liikaa mutta eipä ollut.
Sokeria on samanverran kun tavallisessa kakkupohjassa ja maissijauhojen ansiosta kakku on gluteeniton. Vähälaktoosisen saat valitsemalla Hyla kerman ja jogurtin.
Alkuperäinen ohje: Koti ja Keittiö 12/2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti